QUADRA CHEMICALS WAREHOUSE EXTENSION

Key design features are a new office space taking design ques from the existing main entry that was previously renovated. Its construction reflects the Industrial context elements of steel structure and cross laminated timber roof deck that are exposed internally.

The new office element is a bridge between the existing complex and a new tilt-up warehouse that will all be kept in the buildings existing contemporary aesthetic. The courtyard cascading prefabricated holding ponds with interspersed areas for seating and landscaped. The water will collect on the roof and flow into a waterfall that will feed the prefabricated holding ponds. The new ware house is tilt up construction and colours are coordinated with the existing buildings. Great attention as been made to reduce the overall size of the warehouse facility by breaking up the building massing through colour banding, reveals and a build out corner element showcasing an abstract “Q”.